Fillarnisti: Uusiks män!

22. heinäkuuta 2012

Uusiks män!

Lupailin Tšekin opintomatkaa koskevan postauksen lopussa, että seuraavassa kertoisin Saksan kokemuksia. Noh, huijasin! Eli en kerro. Oikeastaan se lupaus nyt meni metsään jo tuon edellä olevan pyöräilyn hyötyjä kuvailevan kuvan myötä, joten voin hyvin luistaa siitä lupauksesta vielä vähän lisää.

Niinpä paneudunkin nyt hetkeksi tämän kesän pyöräreissuni suunnittelun etenemiseen. Sen osalta voisi sanoa, että kävi juuri niin kuin suunnitelmille yleensä tuppaa käymään, eli otsikon mukaisesti uusiks meni. Se aivan alkuperäinen ajatushan oli lähteä tekemään ympyräreitti Pohjois-Savon kautta länsirannikolle ja Keski-Suomen kautta takaisin. Sukujuhlien johdosta reittiin tuli nyt kuitenkin melko radikaaleja muutoksia. Keski-Suomen kautta mennään edelleen, mutta kohteena onkin nyt omat synnyinkonnut Mietoisissa (tai nykyään kunta on virallisesti Mynämäki, mutta mihinkä koira karvoistaan pääsisi) Varsinais-Suomessa. Reissusta ei myöskään varsinaisesti muodostu ajateltua ympyräreittiä, mutta joka tapauksessa tarkoituksena on polkea myös takaisin ja näin ollen lähteä omalta kotipihalta ja palata samaan paikkaan. Viime kesän reissullani kun paluumatka meni VR:n palveluja hyödyntäen. Ja kuten alla olevista kartoista huomaatte, niin matkan oleellisin kohde on muutoksista huolimatta edelleen ohjelmassa. Paluumatkalla teen siis pienen piston reitiltä pohjoiseen ja käyn Ähtärin eläinpuistossa ekaa kertaa n. 30 vuoteen.

Kesäreissun menomatkan reitti.

Ja paluumatkan reitti.

Reitti on siis mennessä ja tullessa suurelta osin sama. Meno kulkee reittiä Joensuu - Varkaus - Pieksämäki - Jyväskylä - Jämsä - Tampere - Huittinen - Mietoinen. Ja paluu muutoin samaa reittiä, mutta Vammalan (joo, se on nykyään Sastamala, mutta kartassa lukee Vammala, ihanat kuntaliitokset) kohdalta poikkean Ikaalisten ja Parkanon kautta Ähtäriin ja sieltä Keuruun kautta takaisin paluureitille Jyväskylän kohdalta. Paluureitin lopullinen linjauskin eli vielä pitkään. Ensin oli tarkoitus edetä Ähtäristä eteenpäin tuolta Äänekoski - Rautalampi akselin kautta, mutta reitti vaikutti Pyöräily GT -karttojen perusteella niin sisältököyhältä, että päädyin menomatkan reittivalintaan. Tämänkin jälkeen Ähtäri - Jyväskylä väliä vatvoin vielä jonkin verran. Aluksi meinasin suunnata Ähtäristä Multialle (on tuossa Keuruun pohjoispuolella), koska löysin sieltä kiinnostavan oloisen majoitusvaihtoehdon: http://www.metsolankartano.fi En kuitenkaan löytänyt kovin rohkaisevia tietoja sen suhteen, että Multialta saisi päivän päätteeksi kunnollisen aterian, joten päätin hylätä tuon vaihtoehdon ja majoittua Keuruun itäpuolella Petäjävedellä. Palataan paikkaan tarkemmin sitten kun siellä ollaan.

Näillä reittivalinnoilla menomatkalle kertyy Google Mapsin mukaan pituutta 573 km ja paluumatkalle 682 km. Lisäystä viime kesän reissun reiluun 800 kilometriin tulee siis ihan mukavasti. Toki matkan varrelle lepopäiviäkin mahtuu. Mennessä on tarkoitus viettää yksi päivä Tampereella ja paluumatkalla tietysti siellä Ähtärissä. Lisäksi kotikonnuilla tulee useampikin välipäivä ennen kuin matka takaisin päin alkaa. Jokaisena ajopäivänä matkan ainakin pitäisi jäädä alle sataan kilometriin. Muutamat päiväetapit ovat jopa vain 40-50 km. Tämä on ehkä ihan hyväkin, koska matkan aikana olisi oikeasti tarkoitus tehdä vähän töitäkin eli siihenkin olisi hyvä jäädä jonkin verran aikaa.

Tältä siis vaikuttaa suunnitelma tällä hetkellä. Vielähän tuo toki voi muuttua...tai ei kun hetkinen. Niin, lähtö on suunniteltu tulevalle torstaille, joten eiköhän tällä suunnitelmalla mennä!

4 kommenttia:

Johanna Vaan kirjoitti...

Missäs Petiksellä ajattelit yöpyä? Kiinnostaa kun oon sieltä kotoisin.

Fillarnisti kirjoitti...

Ai ai, täällä haluttais että spoilataan tulevia tapahtumia. Enhän mie sitä voi vielä näin paljon etukäteen kertoa vaikka majotus onkin yks niistä harvoista, jotka on jo varattu :P

Johanna Vaan kirjoitti...

Ei siellä ole kuin 3 vaihtoehtoa, joista todennäköisimpänä pidän jotain ns. sukulaismajoitusta. :D No, jään jännityksellä odottamaan.

Fillarnisti kirjoitti...

Jännitys vaan tiivistyy! Mikä onkaan lopullinen paikka! Vähän jänskättää itteeki. Sukulaismajotuksen voi jättää pois laskuista. Mutta onneks se ei poista jännitystä! :)